Romy Sluijs

Romy Sluijs

Danser

Dansen blijft altijd uitdagend


Ik was negen jaar oud en net gestart bij de vooropleiding voor de Nationale Balletacademie in Amsterdam. Ik riep toen al: “Dansen is gewoon het leukste wat er is.” Ondanks dat ik er nog steeds zo over denk, ben ik na een oriëntatiejaar en zes jaar vooropleiding toch niet verder gegaan met ballet. Ik was op zoek naar meer en naar mijzelf zonder ballet.

Ik ben toen geneeskunde gaan studeren en daarnaast jazz-balletlessen gaan geven bij een lokale dansschool. Vanwege
mijn studie heb ik ook een tijd afstand genomen van het dansen. Maar het is altijd blijven kriebelen.

Inmiddels werk ik met veel plezier als arts en heb ik in mijn vrije tijd de weg teruggevonden naar de danswereld. Sinds seizoen 2023-2024 dans ik daarom met enorm veel plezier bij Dansgroep Haarlem.
Dans betekent voor mij het ultieme gevoel van vrijheid. Vrijheid van gedachten, van gevoelens, van zorgen en van de wereld om mij heen. Als ik dans bestaan enkel de bewegingen, de muziek en de dansers om mij heen in een vacuüm van tijd en ruimte.

Dansen blijft altijd uitdagend, wordt nooit saai en tegelijkertijd geeft het een ontzettende kick. Ik hoop daarom dat ik nog lang mag genieten van de uitdagingen, creativiteit en voldoening die dansgroep Haarlem te
bieden heeft.