Lois Rooseman

Lois Rooseman

Danser

Dansen geeft mij inspiratie


Dansen is voor mij altijd een van mijn grootste passies geweest. Al vanaf mijn vierde levensjaar is dansen een manier om te ontspannen en volledig tot mezelf te komen.
De veelzijdigheid spreekt mij enorm aan. Elke danservaring is anders en dat vind ik zó bijzonder. Tijdens het dansen voel ik dat ik mezelf kan ontwikkelen. Dat ik er fysiek en mentaal een sterker mens van wordt. Door de constante uitdagingen is er geen grens aan mijn groei als danser.

Op mijn veertiende begon ik bij Danshuis Haarlem op de Vooropleiding, waar ik in drie jaar tijd ontzettend veel heb geleerd. Met de Vooropleiding deden we mee aan ‘IBU’ als gastgroep. Deze productie was voor mij het einde van de vooropleiding, maar het leidde voor mij tot een nieuw avontuur; deelnemen aan Dansgroep Haarlem.

Het proces naar een voorstelling is super uitdagend. Het onderzoeken, dansen en creëren vraagt veel focus en toewijding. Ik verwonder mij over de passie en overgave bij alle dansers. Hierdoor leer ik ook weer veel over mezelf. Dansgroep Haarlem geeft mij inspiratie.