Dansgroep

Dansgroep Haarlem

Dansgroep Haarlem is een eigentijds modern dansgezelschap van semi-professionele dansers. De producties zijn vernieuwend, prikkelend, ontroerend en tonen veel zeggingskracht door persoonlijke inbreng van de dansers zelf. Door middel van improvisatie onderzoeken de dansers de meerdere lagen onder een thema en wordt dansmateriaal gemaakt. Artistiek leider Haya Maëla gebruikt dit materiaal voor haar eigenzinnige choreografieën, vaak op inspirerende locaties.

Naast voorstellingen in het theater, verzorgt Dansgroep Haarlem ook optredens op maat voor bijzondere gelegenheden. Denk hierbij aan een bedrijfsfeest, presentatie, bruiloft of opening.

Repetities

De dansgroep repeteert iedere zaterdagmiddag van 15.00-18.00 uur. Voorafgaande aan de repetitie volgen we met elkaar een trainingsles Modern of Jazz. Als je danser bent van de groep volg je naast de repetities minimaal twee techniek lessen per week: bij voorkeur klassiek ballet en moderne dans.

Projecten

Seizoen 2020/21:

> Dit seizoen staat helaas vooral in het teken van Covid 19. Toch zijn we blij en trots dat we hebben kunnen starten met de repetities van de nieuwe productie Dagboek 44 45. Première 28 augustus 2021.

Seizoen 2019/2020:

> Dansgroep Haarlem werkt mee aan het festival Theater aan de Toog. Een leuk theater- en dansfestival op 29 maart 2020 in een aantal kroegen van Haarlem. DGH brengt een choreografie in de Haarlemse kroeg De Flapcan.

> Op uitnodiging van het kamerkoor Doulce Mémoire werken, naast dansers van Vooropleiding Haarlem, een tweetal dansers van DGH mee aan een opvoering van de Johannes Passion. Voorstellingen op 4 en 5 april 2020.

> Vanaf maart 2020 gaat de groep werken aan een nieuwe productie: Dagboek. Choreografe Maëla is gevraagd om de dagboeken van een jonge vrouw die tijdens de tweede wereldoorlog gevangen heeft gezeten in Dachau, om te zetten in een ballet. De première staat gepland voor 29 augustus 2020. Daarna vindt een tournee plaats in Nederland en wellicht ook Duitsland.

Kijk bij ‘Producties’ voor alle overige dansvoorstellingen in voorgaande jaren

Dansreizen

De groep maakte in de herfstvakantie (20-27 oktober 2012) een dansreis naar Spanje, waar naast heel veel dansen ook tijd was voor lekker luieren, samen eten, genieten van de mooie omgeving en vooral elkaar (beter) leren kennen. In 2015 reisde het gezelschap naar Innsbruck voor een aantal voorstellingen van De Herberg.

Nieuwe plannen zijn al in de maak: een zomerweek in Spanje.

Toelating

Toetreding tot de groep gebeurt op uitnodiging of na het doen van een auditie. Je bent minimaal 1 seizoen aan de groep verbonden, maar de intentie is om meerdere jaren met dezelfde dansers te werken.

Auditie 

Voor seizoen 2020/2021: door corona-virus nog niet bekend

Heb je interesse in de groep en is er geen auditie binnenkort? Soms is er tussentijds  plek voor nieuwe dansers. Mail Haya voor een proefrepetitie.

Aanmelden kan via: haya@danshuishaarlem.nl

Stagiaires

Per seizoen is er plek voor 1 of 2 stagiaires van bijvoorbeeld een MBO-dansopleiding. De danser moet wel klassiek en modern getraind zijn

Kosten
De kosten voor de groep bedragen € 413,- (jongeren t/m 21 jaar) of € 440,- per seizoen (2019/2020). Dit bedrag kun je in 1 keer of in 2 termijnen betalen. Het bedrag is inclusief repetities, alle kosten voor de voorstellingen en kostuums. Exclusief eventuele reiskosten naar theaters en de reis naar Spanje.

Informatie

Danshuis Haarlem
haya@danshuishaarlem.nl

023 – 844 53 75

Comments are closed.