Dansgroep

 

Dansgroep Haarlem

Dansgroep Haarlem is een eigentijds modern dansgezelschap van semi-professionele dansers. De producties zijn vernieuwend, prikkelend, ontroerend en tonen veel zeggingskracht door persoonlijke inbreng van de dansers zelf. Door middel van improvisatie onderzoeken de dansers de meerdere lagen onder een thema en wordt dansmateriaal gemaakt. Artistiek leider Haya Maëla gebruikt dit materiaal voor haar eigenzinnige choreografieën, vaak op inspirerende locaties.

Repetities

De dansgroep repeteert iedere zaterdagmiddag van 15.00-18.00 uur. Voorafgaande aan de repetitie volgen we met elkaar een trainingsles Modern of Jazz. Als je danser bent van de groep volg je naast de repetities minimaal twee techniek lessen per week: bij voorkeur klassiek ballet en moderne dans.

Projecten

Seizoen 2022/23:

> Vanaf september 2022 gaat Dansgroep Haarlem werken aan een nieuw project getiteld IBU, ‘moeder’ in het Indonesisch. Na AYAH (vader) in 2017 gaat Maëla een twee-luik maken over Moeder. 

Een prachtige treurbeuk in het centrum van Haarlem zal het vertrekpunt zijn van beide delen van deze voorstelling. 

Seizoen 2021/22:

> Dit seizoen bestaat Dansgroep Haarlem 10 jaar! En dat wordt groots gevierd met de productie  Dagboek 44 45. In 2021 zijn in totaal 9 voorstellingen gegeven in Haarlem en Utrecht. April en mei van 2022 wordt deze productie gedanst in Den Haag en een reprise in Haarlem. En nog veel meer voorstellingen zijn in voorbereiding. Een heel feestelijk jubileumjaar dus!

Seizoen 2020/21:

> Dit seizoen staat helaas vooral in het teken van Covid 19. Toch zijn we blij en trots dat we hebben kunnen starten met de repetities van de nieuwe productie Dagboek 44 45. Première 28 augustus 2021.

Seizoen 2019/2020:

> Dansgroep Haarlem werkt mee aan het festival Theater aan de Toog. Een leuk theater- en dansfestival op 29 maart 2020 in een aantal kroegen van Haarlem. DGH brengt een choreografie in de Haarlemse kroeg De Flapcan.

> Op uitnodiging van het kamerkoor Doulce Mémoire werken, naast dansers van Vooropleiding Haarlem, een tweetal dansers van DGH mee aan een opvoering van de Johannes Passion. Voorstellingen op 4 en 5 april 2020.

> Vanaf maart 2020 gaat de groep werken aan een nieuwe productie: Dagboek. Choreografe Maëla is gevraagd om de dagboeken van een jonge vrouw die tijdens de tweede wereldoorlog gevangen heeft gezeten in Dachau, om te zetten in een ballet. De première staat gepland voor 29 augustus 2020. Daarna vindt een tournee plaats in Nederland en wellicht ook Duitsland.

Kijk bij ‘Producties’ voor alle overige dansvoorstellingen in voorgaande jaren

Dansreizen

De groep maakte in de herfstvakantie van oktober 2012 een dansreis naar Spanje, waar naast heel veel dansen ook tijd was voor lekker luieren, samen eten, genieten van de mooie omgeving en vooral elkaar (beter) leren kennen.

In 2015 reisde het gezelschap een week naar Innsbruck voor een aantal voorstellingen van De Herberg. 

Voor zomer 2022 staat met dagboek 44 45 een tour door Nederland in de planning en in het najaar een tour door Duitsland.

Toelating

Toetreding tot de groep gebeurt op uitnodiging of na het doen van een auditie. Je bent minimaal 1 seizoen aan de groep verbonden, maar de intentie is om meerdere jaren met dezelfde dansers te werken.

Auditie 

Heb je interesse in de groep? Stuur een bericht t.a.v. artistiek leider Haya Maëla voor een auditie of proefrepetitie.

Kosten
Aan het meedansen in de groep zijn geen kosten verbonden. Alle optredens zijn onbezoldigd.

Informatie

Danshuis Haarlem
023 – 844 53 75

Comments are closed.